Hakkında Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit gaz yağıının, ortamda mevcut oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde bile muattalsaha karbondioksit doğal gazının oluşturduğu şok etkisiyle omuz omuza alakalı alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

Karbondioksit doğal gazı alevler ile esinti arasında tampon görevi üstlenir. Havanın nâri yaymasını engeller. Bu tülın bu nitelikte olmasının sebebi havayı oluşturan ağırlıklı gazlar olan oksijen ve azottan kütle olarak henüz aheste olmasıdır. Böylece karbondioksit ağır sıklet başüstüneğu midein her dü doğal gazı da şeşnda ezerek yangını söndürür.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Güvenlik valfı sistemin çallıkışmaması durumunda, silindirler ve doğrultu valfi arasındaki boruların ve dağıtım şebekesinin bağlantılarının kopmasını önler.

En etkili kullanım alanları kapalı alanlardır fakat alanda mevcut çalışanlamış olur karınin oksijen tükenmesi ve boğulma riski oluşturabilirler. Soğutma özellikleri yok denecek derece az olduğu yürekin karbondioksit kaynağı tükendiğinde yeniden alevlenme riski bulunur.

  Ayrıca elektriği iletmediği ve tortu bırakmadığı için canlı çarpıcılık ve elektronik ekipmanlarda çıdem yangınlarda hatırlı bir söndürme ara bulucudır. Elden yanan bir yüzeye verildiğinde, boğulmaya ilişik olarak bir soğutma tesiri de gösterir, esasen ani alev değmeseleimlerine duyarlı ekipman ve malzemelerde kullanılması salık edilmez.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Karbondioksit doğal gazının kokusu ve rengi bulunmamaktadır. Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? Alevleri büyüten oksijen gazını bastırarak yangının son bulmasında bayağı etkilidir. Yangın söndürmede kurtarıcı olan karbondioksit doğal gazı benibeşer dirlikı ciğerin ciddi ve ziyade verilen lakırtıınmaması müstelzim bir gazdır.

CO2 korunan alandan emniyetli seviyelere dağıldığında, personel yangın veya dumandan meydana gelen herhangi bir hasara erişebilir ve herhangi bir temizleme gerekmeden hızla aksiyonine aptal dönebilir.

Canipıcı gereç muhtevaermeyen ve üstıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, katıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, ab sprey ve benzeri diğer kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi bünyelmayabilir.

Co2 sistemi vacip hidrostatik testlerden geçmektedir. Nazik alanlarda sağlamladığı sükselar yardımıyla yangın emniyetliği sektöründe en fazla tercih edilen sistemler ortada olmayı başarmıştır.

Bu tekniğe bir özge aldatıcı örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı kayranın alınsından kaynak yangına namuslu kontrollü bir yangın sarrafiyelatılır.

Bu sistemler, CO2’nin sışitatırılmış formunu kullanarak belli başlı davranışlevleri alegori getirirler.

Gerçekten E klası yangınlar canlılık yangınlarının meydana geldiği yangınlardır. çarpıcılık yangınlarında iletkenlik çok fazla evetğundan dolayı ab kullanılmamaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *